Curve er et selskap og et konsept som så sitt lys på De Britiske øyer. Selskapet har drevet noen år, og utviklet fire kort som tilbys i hele EU/EØS-området. Det iøynefallende her er at de verken er debetkort knyttet til en bankkonto, eller kredittkort som gir deg kreditt. Curve Pay X kan imidlertid kopiere dataene til opptil fem slike kort, noe som gjør at du bare trenger dette ene kortet når du er på tur.
Det er den medfølgende appen som er hjernen bak, og som du bruker til å administrere de forskjellige kortene. Utover Curve Pay X, kan du velge mellom det gratis Curve-kortet, Curve Pay Pro og Curve Pay Pro+.
Curve har ikke kontorer eller noen representanter for kortene sine i Norge. Du må altså forholde deg til hovedkontoret i England og deres engelskspråklige nettside og support for å ta i bruk Curve Pay X.
Du startet i alle tilfeller med å laste ned den gratis appen som du finner på nettsiden. Kortet du ønsker å bestille, velges fra denne. Derpå vil det bli sendt fra Storbritannia.
Når du mottar kortet, kan du laste inn fem kredittkort eller debetkort. Den enkleste måten er å bruke appen og skanne kortene med kameraet i mobilen. Da registreres de automatisk. Det er også mulig å punche dem inn manuelt.
Herfra skal det være klart til bruk.
Med Curve Pay X-kortet og mobiltelefonen i lommen eller veska, er det altså meningen at du kan la de øvrige kortene dine ligge igjen hjemme.
Hvilket kort du ønsker å bruke til den enkelte handelen velger du på forhånd i appen. Hvis du ikke foretar deg noe, er det alltid det kortet øverst på listen som blir valgt. Du må altså bytte i appen hvis du ønsker å endre på dette.
Du kan imidlertid legge inn noen regler for hvilke kredittkort som skal brukes. Har du et kredittkort med som gir fordeler når du handler på Esso, kan du for eksempel bestemme at Curve Pay X alltid skal belaste dette kortet når du handler her. Det er mulig å legge inn inntil fem slike regler.
Dersom du i ettertid ser at du har belastet feil kort, kan du få tilbakeført dette og deretter trekke riktig kort. Da sikrer du at du får de rabatter eller poeng som medfølger det riktige kortet. Denne operasjonen utfører du i appen, og du har inntil 60 dager å gjøre det på.
En litt artig spesialfunksjon er anti-embarassment mode som du kan aktivere via appen. Det vil forebygge den pinlige situasjonen som oppstår når du velger et kort det ikke er dekning på, eller som ikke virker i den aktuelle terminalen. Da går Curve Pay X diskret videre til ditt definerte annetvalg.
En fordel er det Curve-kortene er tilrettelagt for både Google Pay, Apple Pay og Samsung Pay. Det er dermed lett å foreta kontaktløs betaling via Curve Pay X.
Curve Pay X koster 5.99 pund i måneden. Etter aktuell kurs vil det si omtrent 800 kroner i året.
Merk at kortet ikke støtter American Express, og at kort derfra ikke kan lastes opp i appen.
Curve Pay X har ingen direkte fordeler som inkluderte forsikringer eller cashback, slik de litt dyrere kortene Curve Pay Pro og Curve Pay Pro+ har.
Hvis du har så mange som fem forskjellige kort, og at du synes det er litt tungvint å håndtere alle på en gang, er Curve Pay X absolutt noe å vurdere.
Du får tenke på om det er verdt prisen på 800 kroner i året selv om det ikke ligger noen særskilte fordeler i selve bruken av kortet. Her kan man eventuelt vurdere å oppgradere til Pro eller Pro+ for å kunne legge inn flere kort, lage flere regler for bruken og få inkluderte forsikringer og cashback.
I etthvert tilfelle må du forholde deg til at kundeservice ligger i England, og at du må henvende deg hit dersom det skulle være noe i forbindelse med bruken av kortene.