Liste over kredittkort med betalingsforsikring

Under ser du de beste kredittkortene med betalingsforsikring:

  1. TF Bank Mastercard

    1. TF Bank Mastercard

    Koster 0,9 % av utestående saldo og dekker 5 % av utestående saldo, med en maksgrense på 9000 kroner i måneden. Restgjeld kan slettes helt ved tap av liv.

    Årsgebyr 0 kr
    Maks kreditt 150 000 kr
    Effektiv rente 26,69 %
    Rentefrihet 43 Dager
    Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337
    Søk nå Annonselenke
  2. Bank Norwegian kredittkort

    2. Bank Norwegian kredittkort

    Koster 1 % av utestående saldo. Forsikringen dekker 10 % av utestående saldo med en maksgrense på 10 000 kroner i måneden i 12 mnd per skadetilfelle.

    Årsgebyr 0 kr
    Maks kreditt 150 000 kr
    Effektiv rente 24,40 %
    Rentefrihet 45 Dager
    Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kroner over 1 år. Kostnad: 1 849 kroner. Total: 16 849 kroner.
    Søk nå Annonselenke
  3. Morrow Bank Mastercard

    3. Morrow Bank Mastercard

    Prisen for betalingsforsikringen er 0,9 % av utestående saldo og dekker ufrivillig arbeidsledighet, tap av arbeidsførhet, sykehusinnleggelse og kritisk sykdom.

    Årsgebyr 0 kr
    Maks kreditt 100 000 kr
    Effektiv rente 28,77 %
    Rentefrihet 50 Dager
    Du skal betale tilbake 12 000 kroner på 12 måneder, med en effektiv rente på 28,77 %. Kostnad for delbetaling blir 1 726 kr, som gir en total pris på 13 726 kr.
    Søk nå Annonselenke
  4. Ikano Visa

    4. Ikano Visa

    Koster 0,7 % av utestående saldo og dekker 100 % ledighet, permittering eller sykemelding i over 30 dager.

    Årsgebyr 0 kr
    Maks kreditt 100 000 kr
    Effektiv rente 24,55 %
    Rentefrihet 50 Dager
    15 000 kr o/12 md gir eff. rente 24,55 %, kostnad 2 001 kr, totalt 17 001 kr.
    Søk nå Annonselenke

Hva inkluderes i betalingsforsikringen hos et kredittkort?

En betalingsforsikring hjelper deg med å betjene gjelden fra kredittkortet dersom du blir alvorlig syk eller permittert fra jobben. Forsikringen sørger for at du får penger tilbake fra banken dersom du opplever økonomiske problemer. 

Når du søker om et nytt kredittkort, vurderer banken din betalingsevne ut fra nåværende økonomiske situasjon. Kredittvurderingen tar ikke i betraktning om du blir arbeidsledig eller utsatt for en sykdom. Her vil derimot betalingsforsikringen komme godt med. 

Hva som inkluderes i betalingsforsikringen vil variere fra kredittkort til kredittkort. Under ser du noen tilfeller du kan forvente å bli dekket med en slik forsikring:

  • Permittering
  • Arbeidsledighet
  • Sykehusinnleggelse
  • Langvarig sykmelding
  • Kritisk sykdom

Normalt har bankene som utsteder kredittkort en maks varighet for dekkelsen, ofte inntil 12 måneder per tilfelle.

Hvor mye dekker betalingsforsikringen? 

Hvor mye betalingsforsikringen dekker vil avhenge av flere faktorer, som blant annet kredittgrense, arbeidsforhold og andre eventuelle vilkår som står i kontrakten. 

La oss ta Bank Norwegian som et eksempel:

Kredittkortet fra Bank Norwegian har en kredittgrense på 150 000 kroner, som er maksbeløpet du kan ha i gjeld. Likevel står det i avtalen at de maks dekker 10 000 kr per måned i 12 måneder per tilfelle. 

Dersom du  er fast ansatt og blir permittert eller blir utsatt for en skade som hindrer deg i å jobbe, vil forsikringen dekke 10 % av utestående saldo på kortet. Det betyr at forsikringen kan dekke opptil 120 000 kroner av gjelden i løpet av ett år. Ved dødsfall vil derimot banken gi maksimal erstatning på 150 000 kroner.

Koster betalingsforsikringen noe?

Både ja og nei. Dersom du har gjeld på kredittkortet vil du betale en liten sum for forsikringen. Prisen varierer mellom de ulike kredittkortene, men det er vanlig å kreve en prosentandel av utestående saldo. 

Som vist i listen ovenfor er betalingsforsikringen billigst hos Instapay, med en kostnad på 0,6 % av utestående saldo. Da må du betale:

  • 300 kroner per måned hvis du har en utestående saldo på 50 000 kroner
  • 60 kroner per måned hvis du har en utestående saldo på 10 000 kroner

Jo mindre du har i gjeld, desto mindre behøver du å betale for forsikringen. Dersom du ikke har noe i gjeld, vil forsikringen være gratis.

Forskjellen mellom betalingsforsikringene hos ulike kredittkort

Mange kredittkort tilbyr i dag betalingsforsikring, men hva som inkluderes i forsikringen kan variere. Her er noen faktorer du bør se etter når du skal vurdere et kredittkort med betalingsforsikring:

  • Hvor mye må du betale for forsikringen? Dette vil avgjøre om forsikringen faktisk er verdt å betale for. 
  • I hvilke tilfeller dekker forsikringen deg? Må du være fast ansatt, og vil forsikringen dekke deg om du er selvstendig næringsdrivende? Finn ut at forsikringen passer til din situasjon. 
  • Hvilke krav gjelder for å bli dekket? Noen kredittkort, som Bank Norwegian, gir erstatning ved 50 % sykemelding. Andre krever 100 % sykemelding. 

Med en dekning på 10 000 kroner i måneden kommer Bank Norwegians kredittkort svært godt ut. For å få forsikringen kreves det at du er fast ansatt eller selvstendig næringsdrivende i minimum 16 timer per uke. Banken gir erstatning ved 50 % sykemelding, hvor andre ofte krever 100 % sykemelding. Prisen er hakket høyere enn de andre, men betingelsene gjør at det er verdt det.

Er betalingsforsikringen verdt det?

Om en betalingsforsikring er verdt det, er det kun du som kan avgjøre. Det som derimot er sikkert er at betalingsforsikringen vil gi deg en trygghet dersom du havner i en uheldig situasjon, som at du blir langvarig sykemeldt eller arbeidsledig. 

Likevel kan det være verdt å huske at betalingsforsikringen kun dekker deg dersom du har gjeld på kortet. Du betaler også kun for forsikringen dersom du har utestående saldo. Så hvis du havner i problemer, er det en liten sum å betale for å få økonomisk hjelp. For de fleste vil det derfor være verdt det.

Krav for å få betalingsforsikring

Det er som oftest noen krav som må innfris for at du skal få betalingsforsikring fra kredittkortet. Noen vanlige krav er:

  • Du må eie et kredittkort fra banken som tilbyr forsikringen. 
  • Mange banker har en aldersgrense. For eksempel gir ikke Bank Norwegian betalingsforsikring til nye kunder som har fylt 60 år. 
  • Du må være fast ansatt i en viss periode på tidspunktet du søker om betalingsforsikringen. 
  • Ikke være kjent med sykdom eller symptomer som kan føre til skade.
  • Må være registrert i norsk folkeregister. 

I visse tilfeller kan banken også be om at du sender inn egenerklæring, for å avdekke om du har noen helseplager.

Viktige faktorer å tenke på i forkant

Det er noen ting du burde være klar over før du signerer en betalingsforsikring. For de første er det mange banker som har såkalte karensdager. Det betyr at banken ikke dekker deg dersom noe skjer innen et visst tidspunkt, ofte mellom 30-90 dager, etter at forsikringen er kjøpt.

I tillegg er det viktig at du leser vilkårene til betalingsforsikringen nøye, så du er klar over hva den faktisk dekker. Betingelsene kan for eksempel være annerledes dersom du er en sesongarbeider eller har vært ansatt i en kort periode. 

Som nevnt, har alle bankene ulike betingelser. Dersom betalingsforsikring er en viktig faktor for hvilke kredittkort du velger, bør du gå gjennom vilkårene til ulike kredittkort på forhånd.

Ulike kredittkort med betalingsforsikring

De beste kredittkortene i 2024 tilbyr som regel betalingsforsikring til sine kunder. For å gjøre det enklere å sammenligne kredittkort med betalingsforsikring om mot hverandre har vi laget en tabell som viser hvilke kredittkort som tilbyr slik forsikring og hvilke vilkår som er inkludert:

Kredittkort med betalingsforsikring
Kostnad
Maks beløp
Arbeidsledighet
Sykdom
Bank Norwegian
1 % av utestående saldo
10 000 kr/mnd.
Erstatning ved 100 % arbeidsledighet
Erstatning ved 50 % sykemelding
TF Bank Mastercard
0,9 % av utestående saldo
9000 kr/mnd.
Erstatning ved 100 % arbeidsledighet
Erstatning ved 100 % sykemelding
Ikano Visa
0,7 % av utestående saldo
9000 kr/mnd.
Erstatning ved 100 % arbeidsledighet
Erstatning ved 100 % sykemelding
Morrow Bank
0,9 % av utestående saldo
5000 kr/mnd.
Erstatning ved 100 % arbeidsledighet
Erstatning ved 100 % sykemelding
Instapay Mastercard
0,6 % av din saldo
5000 kr/mnd.
Erstatning ved 100 % arbeidsledighet
Erstatning ved 100 % sykemelding

Som du kan se er prisene, maksbeløpet og erstatningen noe ulike mellom de ulike kredittkortene. Kredittkortet fra Bank Norwegian er dyrest, men kommer med best betingelser. Her får du opptil 10 000 kroner per måned, som er mer enn resterende. I tillegg får du erstatning ved 50 % sykemelding, hvor de andre krever 100 % sykemelding. 

Ikano Visa kommer også svært godt ut i vår kåring. For en pris på 0,7 % av utestående saldo, vil du kunne få erstattet opptil 9000 kroner per måned.

Oppsummering

Dersom du har et kredittkort, eller planlegger å skaffe ett, kan det være lurt å beskytte deg med en betalingsforsikring. Å ende opp med gjeld du ikke kan tilbakebetale på samme tidspunkt som du blir ufør kan påføre store negative konsekvenser. For en svært beskjeden sum, eller helt gratis dersom du ikke har noe gjeld, sørger du for at du får hjelpen som behøves dersom du på et tidspunkt blir syk eller arbeidsledig. 

Det finnes flere kredittkort på markedet som tilbyr en slik forsikring. Av våre vurderte kredittkort, er det derimot Bank Norwegian som kommer best ut. Her vil du få en dekning på opptil 10 000 kroner i måneden, som tilsvarer 120 000 kroner i året. 

Ofte stilte spørsmål om kredittkort med betalingsforsikring

Dette er spørsmål vi ofte mottar angående kredittkort med betalingsforsikring:

Hva dekker kredittkortets betalingsforsikring?
Hva er betalingsforsikring?
Hvor mye koster betalingsforsikring med kredittkortet?
Er betalingsforsikring med kredittkortet verdt det?
Hva er kravene for å få betalingsforsikring?
Kim

Kim har en bred forståelse innen økonomi og finans. Hans ekspertise gjør ham til en god match for Kortio, hvor han produserer nyttig innhold av høy kvalitet til våre lesere. Kim ønsker å bryte de negative assosiasjonene til kredittkort og veilede hvordan valg av riktig kredittkort kan være et positivt tilskudd i økonomien.

Publisert: 2024-02-29 Sist oppdatert: 2024-10-29