Noen kaller det kredittkortet med det lange navnet. I dagligtale holder det vel med SAS Eurobonus.
Som det mer enn antydes er dette et Mastercard utformet i den hensikt å tjene opp eurobonuspoeng. Helst så mange som mulig, og på så kort tid som mulig.
Med Eurobonus kan du betale flyreiser i SAS eller hos en av samarbeidspartnerne i Star Alliance. Poengene kan også brukes på hoteller som Best Western eller Thon Hotels, eller på leiebil hos AVIS. Det komplette tilbudet finnes på Eurobonus egen nettside.
Mens det er SAS som har lånt navnet sitt til dette kredittkortet og er den som spanderer Eurobonus, er det SEB Kort Bank AB som står for kreditten og som du skal betale til. Banken er Nordens største på feltet kredittkort, og samarbeider med en rekke forskjellige partnere i tillegg til SAS.
Det er to utgaver av SAS Eurobonus Mastercard. Premium er kortet med den høyeste årsavgiften, men også det som gir flest poeng og andre fordeler med bruk.
For det første godskrives du 10 000 poeng ved anskaffelsen av dette kredittkortet. Da har du langt på vei en flyreise som veier opp årsavgiften du må betale. Denne velkomstgaven fordrer imidlertid at du har tatt i bruk kortet innen det har gått en måned siden du mottok det.
Poeng du får ved bruk tildeles etter følgende skjema:
Annen bruk enn varekjøp, som kontantuttak og overføringer til andre, gir altså ikke poeng.
I tillegg vil det regelmessig være kampanjetilbud, hvor det for eksempel vil være mulig å motta det dobbelte poengtallet for utvalgte kjøp.
Premium-kortet har ingen øvre grense på hvor mange poeng du kan tjene på bruk. Standardkortet fra SAS Eurobonus stenger til sammenligning for ytterligere poeng når du har brukt kortet for 200 000 kroner i løpet av et år.
Statuspoeng i Eurobonus-programmet kan ikke byttes i flyreiser, men lar deg avansere til sølv- og gull- og etter hvert platinum-medlemskap. Hvert nivå tilfører fordeler som raskere innsjekking, gratis ekstra bagasje, loungetilgang og mer
SAS Eurobonus World Mastercard er et av de få kredittkortene som gir opptjening av statuspoeng. Poengene beregnes til 25 % av de vanlige eurobonuspoengene du har tjent i samme periode.
For enda raskere opptjening av eurobonus, kan du bestille et ekstrakort til et familiemedlem. Dette bærer det treffende navnet Point Earner. Det koster 295 kroner per år, men du får 2000 poeng i velkomstgave så fremt det tas i bruk i løpet av de første 30 dagene.
Dette kredittkortet har en relativt høy årsavgift på 1855 kroner. Det tas dessuten gebyr for kontantuttak (4 %) og valutapåslag (2 %). Nominell rente utgjør 19,8 %.
På plussiden er det en inkludert reiseforsikring som trer i kraft dersom over 50 % av reisen betales med kortet. Forsikringen gjelder familiemedlemmer som er med på turen, eller alternativt et reisefølge på inntil 3 personer.
SAS Eurobonus World Mastercard Premium passer for deg som er villig til å betale årsavgiften på 1855 kroner, og samtidig vet at du vil bestille mange flyreiser med SAS eller en av samarbeidspartnere i tiden som kommer.
Ønsker du imidlertid bare et kredittkort, er det mange å velge mellom som ikke har årsavgift. De har kanskje ikke flybonus, men kan ha bensinrabatt, cashback på diverse forbruksvarer eller andre fordeler.
Flypoengene du får ved bruk av SAS Eurobonus Mastercard Premium kan ikke brukes til flyreiser med konkurrenten Norwegian. For det trenger du Bank Norwegian.
Når dette er sagt, må det understrekes at det ikke er mange kredittkort som kan måle seg SAS Eurobonus World Mastercard Premium når det kommer til antall flyreiser du får ved effektiv utnyttelse av kortet. Muligheten for avansement i VIP-programmet med alle tilhørende fordeler på reisen, drar også opp.