SAS Eurobonus World Mastercard er både et fordelskort i tilknytning til SAS og Eurobonus-programmet, og et ordinært kredittkort.
Flyselskapet SAS er velkjent med sine 130 fly med destinasjoner over hele verden. De samarbeider også med med en rekke andre flyselskaper i Sky Team, blant andre KLM, Air France og ITA Airways.
SEB Kort Bank som står bak den finansielle delen av kredittkortet er Skandinavias største på dette området. Foruten sine egne kredittkort. samarbeider de med en rekke kjente merkevarer, deriblant SAS.
I tillegg til SAS Eurobonus World Mastercard, finnes det også et SAS Eurobonus World Mastercard premium. Sistnevnte koster mer, men tilbyr raskere opptjening av poeng og en rekke ekstra fordeler.
SAS Eurobonus World Mastercard er et utmerket kredittkort, men det som gjør det mest interessant å eie er muligheten for rask opptjening av eurobonuspoeng.
Eurobonus er lojalitetsprogrammet til SAS hvor du kan høste ekstra flyreiser og andre fordeler relatert til flyreiser. Det ble opprettet i 1992 og har i dag over 4 500 000 medlemmer.
Poeng får du hver gang du kjøper en flyreise, eller ved bruk av SAS Eurobonus World Mastercard.
Utdelingen av poeng avhenger av hva du bruker kredittkortet til, på følgende vis:
Du får ikke poeng for kontantuttak eller andre disposisjoner som ikke er varekjøp.
Når du velger et SAS Eurobonus World Mastercard får du en velkomstgave på 3000 poeng, forutsatt at du tar i bruk kortet innen 30 dager.
Du kan også søke om et ekstra kort, kalt Pointearner, som kan disponeres av ektefelle eller et annet familiemedlem. Det blir da en måte å tjene opp flere poeng på. Innehaver av hovedkortet er ansvarlig for betalingen.
Det er en øvre grense for poenginntjenging med SAS Eurobonus World Mastercard. Denne overskrides imidlertid først når du har brukt kortet for over 200 000 kroner i året. Det er dermed mye å gå på før du kommer dit.
Eurobonus kan virke komplisert for uinnvidde. Det kan imidlertid tjene seg å sette seg inn i de ulike bruksmulighetene for poengene.
Du får mest igjen ved å logge deg inn på din eurobonuskonto og søke opp SAS bonusreiser. Dersom det ikke er noen bonusreiser tilgjengelig for de avgangene du ønsker, er det også mulig å bruke poengene på en vanlig billett. Du får da en noe dårligere poengkurs enn på eurobonus-reiser.
Dersom du ikke har nok poeng til hele reisen, kan du supplere med en pengeoverføring.
Du kan også bruke poeng til oppgradering på flyreiser, hoteller i kjeder som Hilton og Thon-hotellene eller leiebil i AVIS.
Du må betale 465 kroner i året for å ha et SAS Eurobonus World Mastercard. I skrivende stund er det introduksjonstilbud om halv pris, altså 233 kroner for det første året. Selv om de fleste kredittkort i dag ikke krever årsavgift, er det ikke så uvanlig for kort med lukrative reisefordeler.
I tillegg til årsavgift, krever SAS Eurobonus også et gebyr for kontantuttak på 4 % og et valutapåslag på 2 %. Løpende nominell rente på rentebærende kredittkortgjeld er 19,8 %
På plussiden er også en inkludert reiseforsikring. Den trer i kraft dersom mer enn halve reisen betales med kredittkortet. Det er et nyttig supplement i tillegg til at man også får flypoeng ved bestillingen. Man bør imidlertid sjekke vilkårene med hensyn til varighet og dekning. Noen ganger trenger du tilleggsforsikring.
Grunnen til å velge SAS Eurobonus World Mastercard framfor et annet kredittkort, er at du ønsker å tjene opp eurobonuspoeng. Det fine er at alle kjøp med kortet genererer slike poeng.
For å tjene opp mest mulig poeng, er det da hensiktsmessig å foreta alle vanlige innkjøp med kortet. Det kan være en god strategi, forutsatt at hele regningen betales fullt ut per måned. Ytterligere poeng kan tjenes opp med ekstrakortet Point Earner.
Reiser du svært mye, bør du vurdere en oppgradering til SAS Eurobonus World Mastercard Premium. Det gir ytterligere 5 eurobonuspoeng for hundrelappen, og samtidig statuspoeng som gjør at du etterhvert kan avansere til sølv-, gull- eller platinum medlem i Eurobonusprogrammet.
Det er også andre kredittkort som kan gi Eurobonus, og som du kan ta en titt på før du tar et valg. Blant disse finner vi SAS-Amex kortene, DNB Mastercard og Sparebanken Sør Visa. Disse har ulike årsavgifter og forskjellige systemer for å belønne brukere med eurobonuspoeng.