Revolut Plus er som de andre kortene fra Revolut ikke et kredittkort, men et debetkort. Det betyr at du først må gjøre et innskudd i denne internasjonale banken. Når det er gjort, kan du få fordeler som gebyrfrie kontantuttak internasjonalt, rimelige valutatransaksjoner, bonuspoeng og en app som gjør det lett å investere i metaller, kryptovalutaer eller aksjer.
Revolut er en eventyrlig suksess som startet opp i Litauen i 2015 av gründerne Nik Storonsky og Vlad Yatsenko. Appen med ulike funksjoner for budsjettering og transaksjoner er hovedingrediensen, og grunnlaget for bruken av alle de 5 kortene som tilbys: Revolut Standard, Revolut Plus, Revolut Premium, Revolut Metal och Revolut Ultra. Det førstnevnte er gebyrfritt, og de 4 neste har økende priser og flere fordeler.
Revolut Plus har et månedlig gebyr på 45,99 kroner per måned, og som de selv skriver: Det er mindre enn prisen for én kopp kaffe.
I denne anmeldelsen tar vi en nærmere titt på hva du får tilbake for denne prisen, slik at du selv kan vurdere om Revolut Plus er verdt den.
Før du bestiller kortet, må du laste ned Revolut-appen. I denne appen ligger det flere muligheter som du kan bruke også etter at du har mottatt kortet. Du kan for eksempel organisere betalingene på diverse kontoer, og legge inn faste overføringer.
Det er også lett å administrere tjenester du abonnerer på når du gjør det med Revolut-kortet. Du har kanskje opplevd at du tegner deg for en gratis prøveperiode, fører opp kortopplysningene dine og blir belastet for bruken når tiden er ute? Revolut-appen vil behørig varsle i slike tilfeller slik at du rekker å si opp i tide.
Avslutningen av slike tjenester er også gjerne en tungvint affære. I denne appen holder det med et tastetrykk for å avslutte betalingene. Du har til enhver tid oversikt over alle oppdrag slik at du kan kontrollere dem bedre.
Revolut har ingen skjulte gebyrer. Appen skal si fra dersom du må betale noen gebyrer før du foretar en transaksjon.
Uttak i minibanker, i Norge som i utlandet, er gebyrfrie opp til 2000 kroner i måneden. Utover dette belastes du for 2 % av uttaksbeløpet.
Du kan videre betale eller veksle med utenlandsk valuta gebyrfritt mandag til fredag, opp til 30 000 kroner i løpet av en måned.
Når du tegner deg for en Revolut konto får du også en bonus på 1500 Revpoints i Revoluts eget lojalitetsprogram. Bonusen betinger at du handler for minst 2000 euro de første tre månedene du har kortet. Du vil videre tjene opp ett poeng for hver tiende euro du handler med for kortet. Bemerk at opptjening av poeng kun skjer ved kjøp, og ikke andre transaksjoner. Poengene kan du reise for eller bytte ut med fordeler og aktuelle aktiviteter du finner beskrevet i appen.
Du kan benytte din Revolut Plus-konto til å opprette inntil to ungdomskort for personer under 18 år, som måtte befinne seg i din husstand. Det er en mulighet for å levere lommepenger på. Uttak inntil 2000 kroner er som nevnt gebyrfritt. Det kan også være kjekt å fylle opp når du sender dem ut på reise alene.
Appen byr på full oversikt og foreldrekontroll. Du kan når som helst stoppe bruken eller lage egne uttaksgrenser.
Enda et kort å holde styr på, tenker du kanskje? Revolut er nok et kort mest for den som liker å bruke tid på sin personlige økonomi. Kanskje vil muligheten for opprettelse av de to ungdomskortene være tilstrekkelig for enkelte til å ta seg bryet og kostnadene med å bestille et Revolut Plus.
Vi ser absolutt nytteverdiene av de mange funksjonene i Revolut Plus som er beskrevet over. Likeledes kan de som hyppig trenger annen valuta enn norske kroner ha glede av kortet.
Begrensningene i forhold til de litt dyrere kortene Revolut Premium og Metal er grensen for gebyrfrie uttak og transaksjoner, som er vesentlig høyere i de sistnevnte. Metallkortet kan dessuten gi gratis forsikringer og rabattert loungetilgang.
I forhold til gratiskortet Revolut Standard har egentlig ikke Revolut Plus så mye mer å by på etter vår mening. Den viktigste forskjellen er at du kan få utstedt to ungdomskort, med alle tilhørende funksjoner.